Wetgeving autoruiten blinderen: wat mag, en wat mag niet?

Wilt u uw autoruiten laten blinderen, dan kunt u dat met een gerust hart laten doen door Climax Design. Wij kunnen uw autoruiten voorzien van glasfolie die volledig doet aan de eisen die momenteel in de wet zijn vastgelegd. Maar wat zijn die eisen precies, en hoe ver mag u gaan als u uw autoruiten wil blinderen? Dat leggen we graag even aan u uit.

 

Wetgeving blinderen

 

De ruiten aan de voorkant

Voor uw voorruit en de zijruiten aan de voorkant geldt: deze ruiten moeten minimaal 55 procent lichtdoorlatend zijn. Veel voorruiten krijgen tegenwoordig in de fabriek al een soort coating, die er in veel gevallen voor zorgt dat de lichtdoorlatendheid al op slechts 75 procent zit. Het is dus eigenlijk ook niet verstandig om daar nog een extra coating overheen te doen.

De overige ruiten van uw auto

Voor de overige ruiten van uw auto, zoals de achterruit en de zijruiten van de passagiers achterin, geldt momenteel geen specifieke norm als het gaat om lichtdoorlatendheid. Wel hangt dit af van of je een rechterbuitenspiegel hebt. Heb je die niet, dan is het niet veilig om met heel donkere ruiten te gaan rijden. Dit zal dan ook bestraft worden door de politie. Heeft u wel een rechterbuitenspiegel, dan mag u in principe zelf bepalen hoe donker (en welke kleur) de folie gaat zijn. Climax Design adviseert u daar graag bij, zodat u veilig én in stijl de weg op gaat. Heeft u nog vragen over de specifieke mogelijkheden? Neem dan even contact met ons op.

Maak nu een afspraak of vraag een offerte aan.

MAAK ONLINE AFSPRAAK

Ontvang een Offerte

  • Voertuiggegevens