Er zijn verschillende soorten gevelreclame, waardoor het lastig kan worden om een keuze te maken. Nieuwe gevelreclame kiezen en (laten) installeren doet u niet iedere dag, zelfs niet ieder jaar. Het is daarom belangrijk om met bepaalde zaken rekening te houden, en gevelreclame te kiezen die écht bij u past. Waar houdt u onder andere rekening mee? In dit artikel geven we graag een aantal tips.

Gevelreclame en uw huisstijl: gaat dit goed?

U heeft natuurlijk een bepaalde huisstijl, waarbij goed is nagedacht over kleuren en vormen. Wanneer u gevelreclame kiest, is het belangrijk dat deze goed kan aansluiten op de huisstijl. Kunt u de reclame zodanig inrichten dat uw huisstijl goed naar voren komt? Is de juiste kleur en het juiste formaat beschikbaar, zodat u geen essentiële elementen hoeft te weg te laten? Wanneer u in gesprek bent met een bedrijf over gevelreclame, kunt u altijd vragen om advies of een voorbeeld, zodat u zeker weet dat het eindresultaat uitstraalt wat het moet uitstralen.

Kies reclame die past bij uw pand en locatie

Een tikje voor de hand liggend misschien, maar gevelreclame moet natuurlijk ook passen bij het pand zelf! Is er ruimte voor een spandoek, passen de doosletters op de gevel, is de wand geschikt voor montage, etc. Uw pand, de reclame, de panden naast u, de hele straat: het moet een passend geheel worden. Kijk daarom ook eens naar wat uw buren doen qua gevelreclame: houden zij het bescheiden, of pakken ze juist flink uit? Uw reclame moet straks tenslotte gaan opvallen, maar wel op een positieve manier!

doosletter reclame

Let op! Soms is een vergunning nodig

Voorkom dat u straks problemen krijgt met uw gemeente, door van tevoren uit te zoeken of u een vergunning nodig heeft voor de gevelreclame die u wilt laten installeren. Soms moet er namelijk een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Deze vergunning is vaak al nodig wanneer u een reclamebord of lichtbak wil plaatsen. Daarom is het belangrijk dat u tijdig uitzoekt welke mogelijkheden u heeft. Een omgevingsvergunning aanvragen kan steeds vaker via een online loket

Neem contact op voor advies

Natuurlijk zijn er ook persoonlijke keuzes die u moet maken, wanneer u op zoek gaat naar geschikte gevelreclame. U zult wellicht ook rekening moeten houden met een budget, of andere belangrijke factoren. Bovendien hoeft u niet te kiezen voor slechts één soort gevelreclame: u kunt ook bepaalde combinaties maken, als uw locatie hier geschikt voor is. Wilt u dat we bij Climax Design met u meedenken over de mogelijkheden? Neem dan gerust even contact op!