post

Van alle auto accessoires die er zijn, zijn glasfolies voor autoruiten blinderen de meest populaire. Een groot aantal auto-eigenaren besluiten om hun autoruiten te tinten en het wordt met de jaren steeds populairder. Niet alleen het uiterlijk van uw auto wordt er beter op, maar het houdt de auto ook koeler tijdens de warme dagen. Ideaal als je met jonge kinderen en huisdieren op reis gaat; de glasfolie vermindert warmte in de auto en reduceert schadelijke UV-stralen. Geblindeerde autoruiten bieden u voordelen voor zowel de korte als lange termijn.Blinderen beschermt kinderen

1.Bescherming van het interieur

Uw auto is een waardevolle bezit die u zo lang mogelijk goed wil houden. Geblindeerde ruiten helpen op een effectieve manier de auto te beschermen. De glasfolie blokkeert de felle zon die de bekleding kan vervagen en leer en vinyl kan verkleuren. Het beschermt het interieur van scheurvorming en zorgt dat uw auto langer nieuw blijft. Geblindeerde autoramen verminderen ook verblinding bij laaghangende zon en de reflectie van tegenliggers in de avond.

2. Reductie van UV-stralenReductie UV-stralen met blinderen

Geblindeerde autoruiten kunnen tot wel 99% van de schadelijke UV stralen van de zon blokkeren, die huidveroudering versnellen en huidkanker veroorzaken. Zelfs heldere folie of een lichte tint kan zowel de schadelijke UVA en UVB stralen blokkeren.  Opvallend is dat huidkanker vaker voorkomt aan de linkerkant van het lichaam. Onderzoekers linken dat met bestuurders die auto rijden aan de linkerkant van de auto. Voor mensen die tijdens vakanties een lange tijd de auto rijden, kan glasfolie een cruciale bescherming bieden tegen deze risico’s.

3. Reductie van brandende zonwarmteIrritatie inzittenden auti

Felle zon maakt mensen agressief en intolerant, mensen kunnen minder aardig tegen over elkaar worden. Getinte autoruiten houden uw auto koel en zorgen voor de juiste temperatuur voor alle inzittenden. Afhankelijk van de temperatuur, kan glasfolie tot 35-65% van de hitte die de auto binnenkomt reduceren. Comfort en een gebalanceerde temperatuur voor iedereen, en een mindere verbruik van de airco! En, mogelijk minder irritaties tussen in de inzittenden.

4. Bescherming bij ongelukken

De voordelen voor veiligheid moeten niet onderschat worden. Glasfolie is speciaal ontworpen om het glas bij elkaar te houden bij ongelukken. Dit kan ernstige snijwonden voorkomen, omdat het glas niet alle kanten opvliegt.

In onderstaand filmpje is een crash test te zien van de LLumar glasfolie (de folie die we bij Climax Design gebruiken).

5. Privacy en veiligheid

Door het blinderen van autoruiten ontstaat er privacy, omdat zicht naar binnen wordt gereduceerd. Zicht naar buiten blijft wel mogelijk. Hiermee bereikt u tijdens de vakantierit een aardige niveau van privacy. Als de auto geparkeerd staat, zullen “nieuwsgierigen” twee keer beter nadenken om in uw auto te kijken. Vooral in sommige Europese landen bent u als vakantieganger geen interessante prooi meer voor “nieuwsgierigen”. Het vasthouden van het glas bij een stoot, zoals een baksteen door de ruit, maakt het nu moeilijker voor dieven.

Wat kost autoruiten blinderen?
Hieronder treft u een overzicht van een schatting van de kosten voor het blinderen van de autoramen. Afhankelijk van de grootte van het voertuig kan dit lager of hoger zijn. Voor SUV-auto’s is dit ongeveer €295, vanaf de achterportier tot aan de zijruiten.

Prijzen autoruiten blinderen

De voordelen van autoruiten blinderen zijn meer dan alleen een chique en stoere uiterlijk. Het kan zorgen voor een goede gemoedsrust als u de auto beter wil beschermen en het zorgt voor een prettigere autoreis. Voor u, en de inzittenden. Benieuwd naar de mogelijkheden van blinderen? Neem contact met ons op of vraag direct een gratis offerte aan.

DIRECT OFFERTE