Als u geen kennis hebt op het gebied van visuele reclame op auto’s, zult u wellicht veel termen tegenkomen die verwarring veroorzaken. Carwrappen, is dat bijvoorbeeld hetzelfde als autobelettering of -bestickering? Want in beide gevallen wordt de auto toch voorzien van afbeeldingen en tekst? In dit artikel leggen we u graag uit wat de verschillen zijn tussen deze termen. Zo weet u wat de beste oplossing is voor uw eigen (bedrijfs)auto en kunt u direct een gerichte offerte aanvragen.

Wat is carwrappen precies?

Uw auto laten wrappen houdt eigenlijk in dat we deze gedeeltelijk volledig ‘inpakken’ in hoogwaardige folie. Dit kan in hoogglans, mat of in full colour. Daarnaast kunt nog kiezen uit verschillende patronen, zoals leer, jeans of slangenhuid. Het wrappen van een bedrijfswagen, zoals een bestelbus of een vrachtwagen, kan gedeeltelijk of volledig worden gedaan. Er wordt vaak een combinatie gemaakt tussen afbeeldingen en tekst, zoals het logo van uw bedrijf. Door te kiezen voor carwrappen maakt u van uw bedrijfswagen een echte blikvanger op de weg. De folie die gebruikt wordt voor het carwrappen is van topkwaliteit. Het materiaal is sterk, flexibel en kan door verwarming eigenlijk iedere vorm aannemen. Bovendien is de folie UV-werend en goed bestand tegen krassen.

mini carwrappen

Dak of spiegels wrappen
Bij carwrapping hoeft het niet altijd om de hele auto te gaan: u kunt ook alleen uw spiegels of uw dak laten inpakken met folie van topkwaliteit. Dit hangt dus volledig af van uw eigen wensen.

Autobelettering

Ook bij autobelettering wordt er gebruikgemaakt van veelzijdige folies, die niet alleen mooi zijn om te zien, maar die ook extra bescherming bieden aan (de lak van) uw auto. Bij autobeletternig gaat het meestal om gesneden letters en afbeeldingen, voornamelijk met het logo van de klant. Het gaat hier dus niet om het inpakken van de auto, en daar zit het grootste verschil. Autobelettering zal om die reden ook vaak wat laagdrempeliger zijn qua kosten.

autobelettering auto

Of u nu kiest voor het laten wrappen van uw auto of voor belettering: er wordt altijd folie gebruikt die gemakkelijk te verwijderen is, zonder dat er schade ontstaat aan de lak van uw auto.

Welke vorm van reclame u op uw auto ook wil gebruiken, het ontwerp dat u gebruikt is uiteindelijk het meest belangrijk. Bij Climax Design kunt u zelf een ontwerp aanleveren, maar onze designers denken ook graag met u mee over de vormgeving. Wij kunnen u bovendien adviseren, wanneer u twijfelt tussen carwrapping of autobelettering. We zijn telefonisch (0252 51 43 58) of per e-mail te bereiken, maar u kunt ook digitaal ons contactformulier invullen. Kies voor Climax Design als u het meeste wil halen uit bedrijfsreclame!