post

Autoruiten blinderen wordt weleens gezien als enkel iets dat het uiterlijk van je auto oppimpt. Toch kunnen ook autobestuurders die dagelijks lange afstanden rijden (bijv. vrachtwagen chauffeurs), profiteren van de voordelen van getinte autoruiten. Hieronder lichten we een aantal voordelen toe, waar autobestuurders, die veel tijd achter het stuur doorbrengen, van kunnen profiteren.

Vermindering van zonlicht
Reductie UV-stralen met blinderen

Wanneer je meerdere uren per dag doorbrengt in de auto, kun je overbelicht worden door schadelijke UV-stralen zonder dat je het in de gaten hebt. Het maakt niet veel uit of je rijdt in de kou, warm, of héél warm weer. Zolang je tijdens daglicht werkt, wordt je blootgesteld aan zonlicht.

Het is niet iets waar je over na zal denken, maar je zou weleens net zo blootgesteld kunnen worden aan de schadelijke UV-stralen, als iemand die de hele dag buiten werkt. Na een tijdje kan dit leiden tot huidverkleuring, sproeten en in het ernstigste geval tot huidkanker. De beste manier om jezelf te beschermen is door je autoruiten te blinderen, om zo de schadelijke UV-stralen dat het voertuig binnenkomt maximaal te reduceren.

Autoruiten blinderen beschermt het interieur van de auto
Interieur auto blinderen

Wie lange dagen achter het stuur is, moet ook opdraaien voor de hoge kosten van onderhoud, reparaties, brandstof en verzekering. Als je al veel geld uitgeeft aan deze zaken, is het laatste wat je wil kosten maken voor het vervangen van de autostoelen of autobekleding. Ook wordt het na een tijdje minder aangenaam in de auto omdat de bekleding stof door zal laten. Laat je de autoruiten blinderen, dan laat jouw voertuig minderen zonnestralen toe die het interieur kunnen beschadigen. Op deze manier behoud je auto de zo-goed-als-nieuw uiterlijk veel langer.

Makkelijker rijden

Tijdens bepaalde tijden van de dag, kan rijden enorm zwaar zijn door het zonlicht dat op de voorruit van de voertuig komt. Het omlaag doen van de zonneklep helpt helaas niet altijd. Je zou door je voorruit kunnen kijken vanuit een andere hoek, maar op deze manier wordt het erg gevaarlijk en het risico op een ongeval aanzienlijk verhoogt. Heb jij veel last van zonlicht dat door de voorruit binnenkomt, dan is het blinderen van de ruit precies wat je nodig hebt!

Kans op inbraak verminderen
Inbraak inkijk beperken

Hoewel het aantal auto-inbraken in ons land licht daalt, zijn er dagelijks (in Nederland) 215 claims van auto-inbraken. In de donkere maanden loopt dit weleens op tot 300 claims per dag.

Wanneer je waardevolle spullen bij je moet dragen, dan loop je het risico dat deze elke keer kunnen worden gestolen zodra je ergens stopt. Deze kans daalt aanzienlijk wanneer je glasfilm hebt geïnstalleerd op het voertuig. Want dieven hebben hierdoor minimale zicht in het voertuig, waardoor jouw auto minder snel een aantrekkelijke prooi voor hen is. Ze sneller overgaan naar een andere auto, waar waardevolle spullen duidelijk zichtbaar zijn. Weinig mensen zullen de poging wagen om in te breken in je auto om te hopen dat er iets waardevols in de auto zal zitten.

Rijd jij ook veel met de auto of vrachtwagen? Dan is het laten blinderen van de auto iets dat je serieus moet overwegen. Ook iedereen die af en toe lange afstanden moet rijden (bijv. voor vakantie) kunnen profiteren. Autoruiten blinderen is niet duur en gemakkelijk te installeren en verwijderen, maar biedt enorme voordelen!

Wil je meer informatie over blinderen of de mogelijkheden? Wij geven je graag advies.

DIRECT OFFERTE