Bijna alle leveranciers van producten en diensten zijn tegenwoordig te vinden op het internet. Dat is handig, maar ook weer niet. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Prettig is wel dat u overal offertes kunt aanvragen voor de dienst die u wil afnemen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een partij die voor u autobelettering realiseert, zoals Climax Design? Dan is het belangrijk om, wanneer u een offerte aanvraagt, goed te letten op een aantal zaken. Zo kunt u gemakkelijker meerdere offertes met elkaar vergelijken, en wordt het voor u sneller duidelijk wat voor u de voordelen zijn. In dit artikel geven we u vier tips voor het beoordelen van een offerte voor autobelettering.

Houd deze vier tips in het achterhoofd

Van tevoren kunt u niet goed inschatten of de prijs-kwaliteitverhouding goed is, zeker niet als u geen ervaring heeft met de dienst of het bedrijf. Daarom is het belangrijk om deze punten goed te bekijken:

De prijs moet realistisch zijn

Goedkoop is natuurlijk leuk, zeker als u dan meer ruimte overhoudt in de zakelijke portemonnee. Maar goedkoop
betekent niet altijd dat u kwaliteit krijgt waar u jarenlang plezier van heeft. Dit wil echter ook niet zeggen dat duur
per se beter is. Is een prijs te mooi om waar te zijn? Doe dan misschien nog wat extra onderzoek naar het bedrijf
dat de dienst aanbiedt, of vraag om voorbeelden of referenties voor een beter beeld van de geleverde kwaliteit.

Zit het ontwerp bij de prijs in?

Levert u zelf het ontwerp aan voor de autobelettering, of moet u hiervoor nog in overleg met ontwerpers van het bedrijf? Het is belangrijk dat u, wanneer u nog hulp nodig heeft bij het design, al een idee heeft van de mogelijkheden. Na het lezen van de offerte moet voor u volledig helder zijn wat er wel en niet bij de prijs inbegrepen is.

Let op het materiaal dat gebruikt wordt

In de offerte (en anders op de website) zult u lezen over het materiaal dat gebruikt zou worden als u kiest voor autobelettering. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, maar de ene soort folie is duidelijk sterker dan de andere. Wordt er bijvoorbeeld gesproken over monomeer, dan kunt u ervan uitgaan dat uw autobelettering geen jaren meegaat. Bij monomeer is er bovendien sneller sprake van vuilophoping aan de randen van de folie. Monomeer is eigenlijk het meest geschikt als u op zoek bent naar een voordelige oplossing voor een paar maanden.

Er kan in de offerte ook gesproken worden van polymeer. Deze folie is iets kostbaarder, maar is uitermate geschikt voor de langere termijn. Bovendien blijft deze folie ook mooi op (licht) gebogen delen van uw auto.

Gaat het om gegoten of cast, dan is er sprake van de duurste folie. Deze folie heeft de langste houdbaarheid en is ideaal voor de ronde vormen van uw (bedrijfs)wagen. Dit materiaal wordt bovendien ook gebruikt voor carwrapping.

Het is overigens niet altijd een kwestie van of/of: er kan ook een combinatie gemaakt worden tussen verschillende materialen.

Welke garantietermijn wordt gehanteerd?

Een ander punt waarop u offertes kunt vergelijken is de garantietermijn. Deze wordt vaak, maar niet altijd, genoemd in de offerte. Wanneer het bedrijf een garantietermijn hanteert, dient het zich hier te allen tijde aan te houden. Zorg dat u weet waar u recht op heeft, mocht de kwaliteit van de autobelettering eerder of harder achteruit gaan dan beloofd.

Wilt u een offerte ontvangen van Climax Design, of heeft u vragen over een offerte die u heeft gekregen? Neem dan gerust contact met ons op.